به گزارش رسانک، حسین راغفر، اقتصاددان و استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در گفتگو با اقتصاد ۱۰۰ گفت: “امروز به طور رسمی آمار وجود دارد که روزانه بیست میلیون لیتر ما قاچاق بنزین در کشور داریم، شما در نظر بگیرید این مقدار سوخت چندصد یا حتی چندهزار کامیون بنزین است. قاعدتا این توسط کولبر و… اتفاق نمیافتد بلکه یک کار سازمان یافته و به زبان سادهتر حکومتی است.”
بنا به این اظهارات وی، این حجم قاچاق نمیتواند کار سوختبر و کولبر باشد. قطعا کار حکومتی و بطور کاملا سیستماتیک و برنامهریزی شده است و کولبران و سوختبران درصد بسیار ناچیزی از سوخت را منتقل میکنند و حکومت؛ در راس آن سپاه پاسداران بیشترین قاچاق سوخت را انجام میدهد و رژیم جمهوری اسلامی ایران مقدار سوختی که توسط سوختبران و کولبران بلوچ منتقل میشود را “قاچاق” میخواند و همین امر سالانه باعث تیراندازیهای بدون ضابطه نیروهای نظامی به سمت سوختبران بلوچ و کشته و مجروح شدن آنها میشود.
با توجه به عدم توجه حکومت به زیرساختهای اقتصادی و اشتغالزایی و همچنین نبود برنامه جهت از بین بردن بیکاری در مناطق بلوچنشین، سوختبری تبدیل به معدود کارهایی شده که بسیاری از شهروندان بلوچ در نقاط مختلف بلوچستان به آن روی آوردهاند و گاها تیراندازی نیروهای نظامی و امنیتی و همچنین حوادث جادهای جان آنها را تهدید میکند.
بر اساس گزارش سالانه جمع آوری شده، از ابتدای سال ٢٠٢٣ تا پایان سال، دستکم ٣٢١ نفر از سوختبران در حوادث مختلف، کشته و زخمی شدهاند که در تیراندازی های مستقیم نیروهای نظامی ٢٨ سوختبر جان خود را از دست داده و ١٧ نفر زخمی شدهاند. در حوادث جادهای نیز ١٩۴ نفر جان خود را از دست داده و ۵٨ نفر نیز مجروح گشتهاند. در تیراندازی افراد مسلح ناشناس نیز ٨ نفر جان خود را از دست داده و دو نفر مجروح شدهاند. در حوادث دیگری مانند سیل، آتش سوزی در محل ذخیره سوخت و یک مورد نامشخص نیز دستکم ١۴ نفر کشته و زخمی شدهاند.
Be the first to comment