رسانک/ روز هشتم ماه می میلادی مصادف با ۱۸ اردیبهشت ماه هر سال بنام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری این روز به نام این بیماری ، توجه بیشتر مسئولین و مردم به مسئله تالاسمی است.
فراهم آمدن امکانات درمانی مطابق با استاندارد های جهانی و دستیابی به خون سالم و کافی برای همه بیماران تالاسمی و عدم تولد بیمار تالاسمی اهداف عمده ای است که همه افراد و سازمان های درگیر در این بیماری به آنها می اندیشند و برای دستیابی به آن تلاش می کنند.
تالاسمی واژه ای است که برای نخستین بار در سال ۱۹۲۵ میلادی یک پزشک متخصص کودکان روی بیماران مبتلا به کم خونی شدید با علائم بزرگی طحال و تغییر شکل استخوان صورت و جمجمه گذاشت.
تالاسمی یک بیماری ارثی است که بدلیل نقص در ساخت زنجیره هموگلوبین حادث می شود و هموگلوبین معیوب قادر به اکسیژن رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست. این بیماری به صورت شدید (ماژور) و خفیف (مینور) ظاهر میشود.
استان بلوچستان و سیستان با داشتن بیش از سه هزار فرد دارای تالاسمی یکی از پرتعداد ترین استان های دارای بیمار تالاسمی است و شهرستان پهره (ايرانشهر) در بین شهرهای بلوچستان دارای بیشترین آمار میباشد.
با توجه به این تعداد بیمار استان بلوچستان و سیستان در اکثر مواقع از سایر استان ها خون وارد می کند این در حالی است که خون دهی برابر است با اهدای زندگی هم خود و هم دیگران؛ زیرا خون دهی مرتب باعث سلامتی بیشتر در خود فرد نیز میشود.
تصور غلطی که در دوره شیوع پاندمی کرونا برای برخی بوجود آمد باعث شده تا بسیاری از مراکز انتقال خون دچار کمبود خون شوند؛ بنابراین برای جبران این نیاز اساسی حضور مردم برای خوندهی امری ضروری است.
Be the first to comment